Повторно користени градежни материјали

Декарбонизирање на нашата заедница

By |2022-08-15T16:36:39-04:00Август 11th, 2022|Згради, Климатските промени, EcoBuilding поволни цени, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Енергија на фармата, Зелена за бизнис, Здравје и Безбедност, иновации, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано|

Заедницата за климатски фонд CET ја завршува нашата трета година од распоредувањето на нашиот климатски фонд на заедницата (CCF). CCF е средство за регионалните институции и бизниси да спонзорираат локални проекти за намалување на јаглеродот со големо влијание кои помагаат да се забрза праведна и правична транзиција кон економија со ниска потрошувачка на јаглерод. Фондот започна

Тежината и влијанието на EcoBuilding поволни цени

By |2021-11-05T16:28:21-04:00Ноември 5th, 2021|EcoBuilding поволни цени, Еко -соработници, Оди зелено, Зелена за домови, Рециклирање, Повторно користени градежни материјали, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

Од Shelby Kuenzli, Дигитален маркетинг EcoFellow, ажуриран од EcoFellows Фатин Чаудри и Кеси Роџерс Што е EcoBuilding Bargains? Центарот за екотехнологија со гордост може да каже дека во изминатите 45 години успешно направивме зелено да има смисла. Еден од многуте начини на кои ние правиме влијание е со работа на нашите

Деконструирање на деконструкција

By |2021-04-09T11:22:03-04:00Април 9th, 2021|Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Зелена за бизнис, Зелена за домови, Повторно користени градежни материјали, Пренасочување на отпад|

Што е Деконструкција? ЕПА процени дека околу 600 милиони тони материјали за градежништво и уривање биле фрлени во САД во 2018 година. Овие фрлени материјали доаѓаат од уривање и реновирање на згради и нивната вкупна тежина е повеќе од двојна од сите други годишни цврсти отпадоци во САД. Голем

Градење на одржлива иднина

By |2021-03-08T12:24:36-05:00Март 2nd, 2021|Архитектура, Згради, Климатските промени, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано, Webinar|

Овој пост на блогот е преглед на нашиот неодамнешен виртуелен настан „Градење на одржлива иднина“. Снимка за настанот може да се најде на дното на оваа страница. Прочитај повеќе "

Салон 241: Додавање стил на косата и нивниот простор

By |2020-11-18T10:47:07-05:00Ноември 18th, 2020|Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Повторно користени градежни материјали|

Сместена на споредна улица на само неколку блока оддалеченост од центарот на Нортемптон, се наоѓа креативниот и уникатен Салон 241. Сопственичката, Кети Клифорд, вели дека тие биле отворени 11 години, а неодамна се преселиле на овој простор и го имале целиот место обновено. Нивниот нов простор е многу жив и добредојден, кој има модерен

Оди до врвот