Обновлива енергија

Соларна заедница: достапна обновлива енергија

By |2020-10-07T08:48:58-04:00Октомври 5th, 2020|Зелена за домови, Локална зелена моќ, Обновлива енергија|

Инсталирањето соларни панели на вашиот покрив е одличен начин да го намалите јаглеродниот отпечаток. Просечно американско домаќинство троши околу 11,000 киловат-часови електрична енергија секоја година и со префрлување на тие киловат-часови на обновлив извор може да се задржат околу 10,000 фунти CO2 надвор од атмосферата по домаќинство; јаглероден еквивалент на земање два автомобила

Градење подобро: Пасивна куќа

By |2020-06-15T11:46:02-04:00Јуни 15th, 2020|Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Обновлива енергија, Одржливост|

Изградбата остана главно иста во последните сто години или така, со исклучок на дизајнот и повремената нова технологија или воведување на побезбедни материјали. Во 1996 година, тоа се смени со Сертификацијата за пасивна куќа, која првично започна во Германија под името PassivHaus. Се фокусира на користење на природните елементи околу

Градење подобро: предизвик за зградата за живеење

By |2020-06-01T12:23:47-04:00Јуни 1st, 2020|Архитектура, Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Зелена градба, Нов градежен тим, Обновлива енергија, Одржливост, Некатегоризирано|

Центарот за животна средина Хичкок е едукативен центар кој има за цел да развие подлабока врска помеѓу луѓето и природниот свет. Центарот Хичкок е овластена зграда за живеење која се наоѓа на кампусот на колеџот Хемпшир во Амхерст, со поглед на опсегот Холиук. Центарот за еко-технологија беше во можност да помогне во мерењето на Центарот Хичкок

Денот на планетата Земја слави 50 години!

By |2020-04-22T08:17:51-04:00Април 22nd, 2020|Климатските промени, Месец на Земјата, образование, Енергетска ефикасност, Рециклирање, Обновлива енергија, Одржливост|

Оваа година, на 22 април 2020 година, се одбележува 50-годишнината од Денот на планетата Земја! Првиот официјален Ден на планетата Земја се одржа во 1970 година, кога 22 милиони Американци учествуваа на митинзи, маршеви и едукативни програми за застапување за чист воздух, земја и вода. Оттогаш, Денот на планетата Земја прераснува во глобална прослава за подигнување на свеста за еколошките проблеми

Позеленување на решетката во Масачусет

By |2020-07-15T10:46:17-04:00Ноември 6th, 2019|Климатските промени, Возете зелено, образование, Локална зелена моќ, Обновлива енергија, Одржливост|

Во последните неколку децении, просечните глобални температури нагло се искачија. Студиите објавени во рецензирани научни списанија покажуваат дека трендовите за затоплување на климата во текот на минатиот век се крајно веројатни заради човечката активност. Деведесет и седум проценти или повеќе од активно објавување на климатските научници се согласуваат со оваа изјава. График на глобален пораст на температурата годишно од НАСА

Оди до врвот