Рециклирање

10 одржливи новогодишни резолуции!

By |2022-01-05T11:04:02-05:00Јануари 4th, 2022|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Рециклирање, Одржливост, нула отпад|

Нова година е! Бидејќи секој ги поставува своите цели за 2022 година, еве неколку одржливи новогодишни резолуции што можат да ви помогнат да влијаете на животната средина! 1. Донесете кеси за повеќекратна употреба на нарачки Пластичните кеси се погодни, но нивната погодност е скапа за околината. Тешко е да се рециклираат и се

Справување со потрошената храна оваа сезона

By |2021-11-24T12:13:14-05:00Ноември 14th, 2021|компостирање, Еко -соработници, Оди зелено, Рециклирање, Одржливост, Пренасочување на отпад|

Справување со залудно потрошена храна оваа сезона Празничната сезона е веднаш зад аголот, а со тоа обично носи традиции насочени околу храната. Без разлика дали станува збор за мисирка, латки или топло какао, има доста вишок храна што се пробива во депониите околу ова време. Неверојатни 25% повеќе ѓубре создаваат домаќинства од

Научете ги стратегиите за ублажување и рециклирање на отпадот од храна во училиштата К-12

By |2021-11-12T16:34:31-05:00Ноември 12th, 2021|компостирање, Остатоци од храна, ЗЕЛЕНА ЕКИПА, Рециклирање, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

НАМАЛУВАЊЕ НА ОТПАДОТ НА ХРАНА ВО УЧИЛИШТАТА К-12 Центарот за екотехнологија (CET) им помага на образовните институции како да го подобрат својот пристап кон решенијата за залудно потрошена храна и да го намалат нивниот отпад низ Соединетите Држави. Во соработка со многу организации, училиштата во државите како Род Ајленд, Конектикат и Масачусетс спроведоа превенција, обновување на отпадот од храна и

Тежината и влијанието на EcoBuilding поволни цени

By |2021-11-05T16:28:21-04:00Ноември 5th, 2021|EcoBuilding поволни цени, Еко -соработници, Оди зелено, Зелена за домови, Рециклирање, Повторно користени градежни материјали, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

Од Shelby Kuenzli, Дигитален маркетинг EcoFellow, ажуриран од EcoFellows Фатин Чаудри и Кеси Роџерс Што е EcoBuilding Bargains? Центарот за екотехнологија со гордост може да каже дека во изминатите 45 години успешно направивме зелено да има смисла. Еден од многуте начини на кои ние правиме влијание е со работа на нашите

Отпад свесен и чиста убавина

By |2021-09-28T13:20:54-04:00Септември 23rd, 2021|Рециклирање, Одржливост, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Купувајте чисто! Како некој што ја сака модата и убавината, ја разбирам привлечноста на козметиката и другите производи за лична нега. Сепак, очигледно е дека постојат две очигледни проблеми кога станува збор за производи за убавина - отпадот до кој тие водат и употребата на нездрави состојки во формулите на производи. Можеби се прашувате- нели таму

Оди до врвот