Едноставни начини да го направите Денот за перење еколошки!

By |2021-09-15T09:35:09-04:00Септември 14th, 2021|Енергетска ефикасност, Зелена за домови, Вести, Одржливост|

Неодамна, го слушав подкастот на Пулскин индустрии на Малком Гладвел за најодржливиот начин за перење на облеката. Ме запраша, што е одржлив детергент за перење алишта? Дали миењето со ладна вода навистина ми ја чисти облеката? Со толку многу производи спакувани во прекрасни зелени нијанси и модели на природата овие денови, тешко е

Фаќање чекор со Еко -соработници - тогаш и сега

By |2021-09-15T09:35:51-04:00Септември 1st, 2021|Еко -соработници, Вести|

Секоја година од 2012 година, дипломираните Еко -соработници тргнаа кон возбудливи можности во различни области. За да дознаете што беа нашите Еко-соработници 2020-2021 година, Озет и aredаред, прочитајте! Каде се тие сега? Aredаред Шејн Беше одлично да се израмни со aredаред Шаин. Тој ја предводеше нашата програма за виртуелна комуникација и работеше напорно за да

Запознајте ги EcoFellows 2020-2021!

By |2020-09-16T12:11:15-04:00Септември 4th, 2020|Еко -соработници, Вести|

Време е да дочекаме уште еден круг EcoFellows во тимот во Центарот за Екотехнологија! Програмата EcoFellowship е едногодишна платена стипендија позиција за работа со персоналот на CET и другите EcoFellows за извршување на низа активности поврзани со иницијативи за акција за клима и едукативно програмирање во западна Масачусетс. EcoFellows ги поддржуваат иницијативите на CET за

Анаеробно варење: решение за пренасочување на потрошената храна

By |2020-03-27T09:50:55-04:00Јануари 13th, 2020|Климатските промени, компостирање, Енергија на фармата, Остатоци од храна, Вести, Одржливост, Пренасочување на отпад|

Зошто потрошената храна е проблем? Според Министерството за земјоделство на САД, 30-40% од храната во Америка е потрошена. Само во 2017 година се создадоа скоро 41 милион тони отпад од храна и само 6.3% од тој отпад беше пренасочен од депониите и согорувачите за компостирање. Залудно потрошената храна исто така претставува значителна лоша распределба на ресурсите.

Повторно развивање на Далечниот јужен брег на Флорида

By |2019-02-15T15:45:53-05:00Декември 7th, 2015|Архитектура, Згради, изградба, Вести|

Технологијата е тука да остане Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus purus nisl, elementum vitae resultat at, tristique ut enim. Sed ut gentleissim leo. Nullam sed metus id sapien faucibus rhoncus sed at magna. Нулам егет орнаре лео, егет аликвам анте. Sed cursus malesuada fringilla. Cras porta ipsum sed nibh consectetur,

Оди до врвот