Нов градежен тим

Градење на одржлива иднина

By |2021-03-08T12:24:36-05:00Март 2nd, 2021|Архитектура, Згради, Климатските промени, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано, Webinar|

Овој пост на блогот е преглед на нашиот неодамнешен виртуелен настан „Градење на одржлива иднина“. Снимка за настанот може да се најде на дното на оваа страница. Прочитај повеќе "

Иднината на одржливото градење

By |2021-03-08T12:25:55-05:00Февруари 3rd, 2021|Архитектура, Згради, изградба, Заштеда на енергија, Инженеринг, Зелена градба, Нов градежен тим|

Историски гледано, повеќето високи згради се изградени од бетон, челик и стакло. Овие материјали се силни, широко достапни и лесни за работа; особено бетон кој ќе добие форма на калап во кој ќе го истурите. Прочитај повеќе "

Зграда со високи перформанси: Испитувања на вратите на вентилаторот

By |2020-12-07T09:44:17-05:00Декември 7th, 2020|Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим|

Зграда со високи перформанси Овде, во Центарот за Екотехнологија (CET), имаме посветен тим за градење високи перформанси што ги води жителите и градителите низ процесот на енергетски ефикасна зграда за реновирање, дополнувања и нови градежни проекти. Нашиот тим разгледува нацрти и планови и ги води градежниците и изведувачите заедно за да им помогне да ги достигнат своите цели

Градење подобро: предизвик за зградата за живеење

By |2020-06-01T12:23:47-04:00Јуни 1st, 2020|Архитектура, Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Зелена градба, Нов градежен тим, Обновлива енергија, Одржливост, Некатегоризирано|

Центарот за животна средина Хичкок е едукативен центар кој има за цел да развие подлабока врска помеѓу луѓето и природниот свет. Центарот Хичкок е овластена зграда за живеење која се наоѓа на кампусот на колеџот Хемпшир во Амхерст, со поглед на опсегот Холиук. Центарот за еко-технологија беше во можност да помогне во мерењето на Центарот Хичкок

Подобро градење: Мултифамилии згради со високи перформанси

By |2020-05-21T07:49:10-04:00Мај 21st 2020|Архитектура, Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Зелена градба, Домашни енергетски оценки, Нов градежен тим, Одржливост, Некатегоризирано|

Горе е прикажана слика на Lumberyard - комплекс за поволни трошоци за сместување сместен во срцето на Нортемптон, Масачусетс. На прв поглед, може да изгледа како секој нов станбен комплекс, но оваа зграда е високо енергетски ефикасна мулти-семејна зграда. Ефикасноста на Lumberyard е измерена со помош на системот за рејтинг на енергија во домот (HERS), a

Оди до врвот