Локална зелена моќ

Соларна заедница: достапна обновлива енергија

By |2020-10-07T08:48:58-04:00Октомври 5th, 2020|Зелена за домови, Локална зелена моќ, Обновлива енергија|

Инсталирањето соларни панели на вашиот покрив е одличен начин да го намалите јаглеродниот отпечаток. Просечно американско домаќинство троши околу 11,000 киловат-часови електрична енергија секоја година и со префрлување на тие киловат-часови на обновлив извор може да се задржат околу 10,000 фунти CO2 надвор од атмосферата по домаќинство; јаглероден еквивалент на земање два автомобила

Позеленување на решетката во Масачусет

By |2020-07-15T10:46:17-04:00Ноември 6th, 2019|Климатските промени, Возете зелено, образование, Локална зелена моќ, Обновлива енергија, Одржливост|

Во последните неколку децении, просечните глобални температури нагло се искачија. Студиите објавени во рецензирани научни списанија покажуваат дека трендовите за затоплување на климата во текот на минатиот век се крајно веројатни заради човечката активност. Деведесет и седум проценти или повеќе од активно објавување на климатските научници се согласуваат со оваа изјава. График на глобален пораст на температурата годишно од НАСА

Еден од најдобрите делови на EcoFellowship: Ангажман во заедницата!

By |2019-10-31T15:43:02-04:00Октомври 22nd, 2019|Еко -соработници, образование, Локална зелена моќ, Одржливост|

Нашите EcoFellows имаа многу можности за ангажман во заедницата изминатите недели! Тие имаа состаноци со групи за социјална правда и градски планери, обиколки низ разни згради со високи перформанси и интересни дискусии додека присуствуваа на конференција за зелени кариери. Овие настани ги охрабрија стипендистите да го разберат регионот и околните градови на повеќе холистички начин. Еве неколку

BusinessWest: Нов извештај детали за влијанието на напорите за намалување на отпадот од храна

By |2021-02-04T14:11:00-05:00Септември 19th, 2019|Заштеда на енергија, Зелена за домови, Локална зелена моќ, Обновлива енергија, Соларен пристап|

„Кога ќе го процениме влијанието на овие забрани за отпад“, рече Мансел за „BusinessWest“, „гледаме дека можат да создадат раст на работни места, да помогнат да се хранат повеќе гладни луѓе и, се разбира, да се зголеми капацитетот на постојните депонии“. Прочитајте го целиот напис овде Дознајте повеќе за нашата работа со потрошена храна: wastedfood.cetonline.org

Беркшир орел: Програмата за соларен пристап е „менувач на игри“ - само прашајте го овој сопственик на куќата Адамс

By |2019-04-15T16:51:22-04:00Април 15th, 2019|Заштеда на енергија, Зелена за домови, Локална зелена моќ, Обновлива енергија, Соларен пристап|

"Нојс му должи на неговиот успех за заштеда на енергија да биде првиот човек што се запиша на Соларен пристап. Иницијативата спонзорирана од една година е дизајнирана да ја направи сончевата енергија подостапна за домаќинства со среден и ниски приходи ..." Прочитајте го целиот статија тука Дознајте повеќе за програмата Соларен пристап: cetonline.org/solaraccess

Оди до врвот