ЛИД

Прослава на 40 години: Зелена зграда

By |2016-06-23T14:07:19-04:00Јуни 3rd, 2016|40th годишнината, EcoBuilding поволни цени, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Оди зелено, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Обновлива енергија, Повторно користени градежни материјали, Одржливост|

Од Келси Колпитс, соработник за маркетинг Во октомври, Американскиот совет за енергетски ефикасна економија (ACEEE) ја прогласи Масачусетс за енергетски најефикасна држава петта година по ред! Од 1976 година, Центарот за еко-технологија придонесе за овој напредок и остана на најсовремената технологија за зелени згради. Да го прославиме нашиот 40-ти

Енергетските рататори ја комплетираат нејзината оценка за градење на ветераните на живеалиштата

By |2016-04-21T20:24:00-04:00Април 21st, 2016|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Оди зелено, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Обновлива енергија, Одржливост|

Од Келси Колпитс, соработник во маркетингот Центарот за Екотехнологија е горд што го обезбеди рејтингот за домашна енергија (НЕГ) за првиот нето нула можен проект на Пионерската долина Хабитат за човештвото, завршен во февруари 2016 година. Двете домови, лоцирани на Ист Стрит во Истхамптон , Масачусетс беа планирани и конструирани со силен фокус на постигнување

Можеме да ви помогнеме да градите зелена боја!

By |2016-04-19T19:40:28-04:00Април 14th, 2016|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим|

Од Кевин Пинк, асистент за услуги на клиенти и маркетинг Можеби го познавате Центарот за Екотехнологија како луѓе кои ви помагаат да заштедите енергија и пари на сметките за комунални услуги преку бесплатни проценки на енергијата во домот и практични совети. Тоа се одлични начини да заштедите пари со постојниот дом, но кому се обраќате кога сте

Енергетски специјалисти завршуваат тестови на вратите на дувањата во резиденциите на колеџот Смит

By |2016-04-06T16:55:31-04:00Март 18th, 2016|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Локална зелена моќ, Некатегоризирано|

Од Келси Колпитс, маркетинг Еко соработник Марк weуи и Миира Гејтс, енергетски специјалисти од тимот за нова градба на Центарот за Екотехнологија, неодамна ги завршија тестовите на вратите на вентилаторот за резиденти на LEED, регистрирани во моментов во колеџот Смит. Резиденциите, дизајнирани од архитектите Олсон Кунгдиг и изградени од западни градители, се составени од 5 згради на крајот од

Марк weуи признат на настанот за доделување на наградите „Грин гигант“

By |2016-01-14T21:23:08-05:00Ноември 17th, 2015|Енергетска ефикасност, Оди зелено, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Одржливост|

Од Келси Колпитс, маркетинг Еко-соработник Марк weуи, Специјалист за наука за зелени згради во ЦЕТ, беше признат на Годишната средба и награди на вечерата на Западната гранка на Грантаните вечери на 1 декември, освојувајќи ја наградата во категоријата Трговско лице. Ieејми Калан, енергетски аналитичар во Одделот за нови градежни работи на ЦЕТ, исто така доби номинација за Зелениот гигант

Оди до врвот