ЛИД

Градење на одржлива иднина

By |2021-03-08T12:24:36-05:00Март 2nd, 2021|Архитектура, Згради, Климатските промени, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано, Webinar|

Овој пост на блогот е преглед на нашиот неодамнешен виртуелен настан „Градење на одржлива иднина“. Снимка за настанот може да се најде на дното на оваа страница. Прочитај повеќе "

Зграда со високи перформанси: Испитувања на вратите на вентилаторот

By |2020-12-07T09:44:17-05:00Декември 7th, 2020|Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим|

Зграда со високи перформанси Овде, во Центарот за Екотехнологија (CET), имаме посветен тим за градење високи перформанси што ги води жителите и градителите низ процесот на енергетски ефикасна зграда за реновирање, дополнувања и нови градежни проекти. Нашиот тим разгледува нацрти и планови и ги води градежниците и изведувачите заедно за да им помогне да ги достигнат своите цели

Одење за [LEED] Gold: Резиденцијална заедница Clarion

By |2020-05-18T13:48:02-04:00Април 2nd, 2020|Архитектура, Згради, изградба, Енергетска ефикасност, ЛИД, Одржливост|

Кларион, нова станбена заедница, се наоѓа во културно живиот кварт Гроув Хол и Роксбери во центарот на Бостон. Однадвор, изгледа како и секоја нова, шик станбена зграда, но во оваа зграда има повеќе отколку што се гледа. Кларион, изграден од „Градителите на заедницата“, е LEED сертифицирано злато.

Добијте скок на топлински пумпи со извор на воздух!

By |2018-07-06T13:21:24-04:00Септември 7th, 2017|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Обновлива енергија, Одржливост, Некатегоризирано|

Во Нова Англија, загревањето на нашите домови може да стане начин на живот, без разлика дали тоа е сечкање дрва за да се запали оган, или непрестајно следење на термостатот - се грижиме колку енергија трошиме и знаеме дека сме направиле добро кога можеме да ја видиме промената нашите сметки за комунални услуги. Затоа, топлински пумпи со извор на воздух (ASHP)

Сонот за одржливост објави истражување за спортски места

By |2016-09-09T19:00:12-04:00Септември 9th, 2016|компостирање, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Донација на храна, Остатоци од храна, ЛИД, Одржливост, Пренасочување на отпад|

Од Кевин Пинк, асистент за услуги на клиенти и маркетинг Американскиот спортски свет е прилично зафатен во моментов. Бејзбол од Лигата на лигите се шири кон плејофот, а НФЛ штотуку започна уште една сезона; НХЛ и НБА ги започнуваат своите претсезони за неколку недели. Меѓу сите разговори за тимови и

Оди до врвот