Зелена градба

Градење на одржлива иднина

By |2021-03-08T12:24:36-05:00Март 2nd, 2021|Архитектура, Згради, Климатските промени, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано, Webinar|

Овој пост на блогот е преглед на нашиот неодамнешен виртуелен настан „Градење на одржлива иднина“. Снимка за настанот може да се најде на дното на оваа страница. Прочитај повеќе "

Иднината на одржливото градење

By |2021-03-08T12:25:55-05:00Февруари 3rd, 2021|Архитектура, Згради, изградба, Заштеда на енергија, Инженеринг, Зелена градба, Нов градежен тим|

Историски гледано, повеќето високи згради се изградени од бетон, челик и стакло. Овие материјали се силни, широко достапни и лесни за работа; особено бетон кој ќе добие форма на калап во кој ќе го истурите. Прочитај повеќе "

Зграда со високи перформанси: Нови згради

By |2021-01-06T17:29:43-05:00Јануари 6th, 2021|изградба, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Зелена градба, Зелена за домови|

Енергетска ефикасност во домот Центарот за еко-технологија (CET) помага во градењето и дизајнот на професионалци при дизајнирање и градење домови и повеќе семејни згради кои ги исполнуваат денешните врвни стандарди за изведба. Имаме експертиза и искуство во повеќе семејни проекти со високи перформанси, од кои многу се проекти за домување со пристапна цена. CET работи и на куќи со едно семејство со високи перформанси, вклучувајќи ја и Net Zero

Зграда со високи перформанси: Кодови за истегнување

By |2020-12-28T12:29:00-05:00Декември 28th, 2020|Архитектура, Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, Некатегоризирано|

Што е код за истегнување? 40% од целата потрошена енергија во САД се троши во згради, а многу држави имаат имплементирано градежни кодови за енергетска ефикасност за да се обидат да го намалат јаглеродниот отпечаток на изградената околина. Масачусетс е на врв на овие градежни кодови од 2008 година кога тие поминаа

Зграда со високи перформанси: Испитувања на вратите на вентилаторот

By |2020-12-07T09:44:17-05:00Декември 7th, 2020|Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим|

Зграда со високи перформанси Овде, во Центарот за Екотехнологија (CET), имаме посветен тим за градење високи перформанси што ги води жителите и градителите низ процесот на енергетски ефикасна зграда за реновирање, дополнувања и нови градежни проекти. Нашиот тим разгледува нацрти и планови и ги води градежниците и изведувачите заедно за да им помогне да ги достигнат своите цели

Оди до врвот