Остатоци од храна

Намалување на потрошената храна во Род Ајленд

By |2022-08-29T17:25:15-04:00Август 29th, 2022|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Зелена за бизнис, Теренски, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Губењето храна е голем проблем за нашата животна средина, економија и заедници, особено кога толку многу семејства се несигурни во храната. CET делува како катализатор на национално ниво за да го забрза развојот на енергичниот пазар насочен кон пренасочување на потрошената храна од комерцијалниот и институционалниот сектор. Во Род Ајленд, CET работи директно со бизнисите

Наоѓање на успех со контејнерите за повеќекратна употреба

By |2022-06-27T17:24:07-04:00Јуни 27th, 2022|Климатските промени, компостирање, Остатоци од храна|

Програмите за вадење контејнери за повеќекратна употреба се кружен пристап кој помага да се спречи отпадот што се создава од опциите за еднократна употреба за еднократна употреба кои често не можат да се рециклираат. Центарот за екотехнологија (CET) им помага на рестораните во насока на намалување на отпадот од храна и отпадот од контејнерите за носење. Како дел од оваа помош, CET ги истакнува бизнисите и институциите ширум североистокот

Осветлување на бизнисите во Род Ајленд кои се справуваат со решенија за залудно потрошена храна

By |2022-04-25T19:20:54-04:00Април 25th, 2022|Остатоци од храна|

Според Советот за одбрана за природни ресурси (NRDC), 40% од храната во САД останува неизедена. Оваа потрошена храна се проценува на приближно 165 милијарди долари годишно и кога се отстранува на депонија, е значаен придонесувач за стакленички гасови. Пренасочувањето на отпадот од храна од депонирање е приоритет и може да се постигне со спречување на отпадот

Научете ги стратегиите за ублажување и рециклирање на отпадот од храна во училиштата К-12

By |2021-11-12T16:34:31-05:00Ноември 12th, 2021|компостирање, Остатоци од храна, ЗЕЛЕНА ЕКИПА, Рециклирање, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

НАМАЛУВАЊЕ НА ОТПАДОТ НА ХРАНА ВО УЧИЛИШТАТА К-12 Центарот за екотехнологија (CET) им помага на образовните институции како да го подобрат својот пристап кон решенијата за залудно потрошена храна и да го намалат нивниот отпад низ Соединетите Држави. Во соработка со многу организации, училиштата во државите како Род Ајленд, Конектикат и Масачусетс спроведоа превенција, обновување на отпадот од храна и

Направете максимум од вашите есенски остатоци од храна!

By |2021-10-22T16:46:22-04:00Октомври 22nd, 2021|компостирање, Креативна повторна употреба, Еко -соработници, Остатоци од храна, Оди зелено, Зелена за домови, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Повторно е тоа време од годината, кога деновите стануваат пократки, а воздухот станува постуден. Можеби ќе видите повеќе коренест зеленчук на пазарот на фармери или ќе почувствувате дека годишната желба за одредена тиква зачинува нешто... Имајќи ги предвид 60 милијарди фунти залудно потрошена храна што секоја година оди во депонија, важно е

Оди до врвот