Донација на храна

Намалување на потрошената храна во Род Ајленд

By |2022-08-29T17:25:15-04:00Август 29th, 2022|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Зелена за бизнис, Теренски, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Губењето храна е голем проблем за нашата животна средина, економија и заедници, особено кога толку многу семејства се несигурни во храната. CET делува како катализатор на национално ниво за да го забрза развојот на енергичниот пазар насочен кон пренасочување на потрошената храна од комерцијалниот и институционалниот сектор. Во Род Ајленд, CET работи директно со бизнисите

Предупредување за спојлер: Конфузија околу означувањето датум создава отпад од храна што може да се избегне

By |2020-12-18T13:05:35-05:00Октомври 16th, 2020|компостирање, Донација на храна, Остатоци од храна, Зелена за домови, Пренасочување на отпад|

Отпад од храна: Зрел со проблеми Дали некогаш сте донеле дома свеж производ, сте го ставиле во вашиот фрижидер, за да заборавите на тоа до една недела подоцна, а потоа, како археолог да открие антички артефакт, ќе го ископате и ќе забележите дека расте нејасно на тоа? Сите сме биле таму. Непријатно е да мора

Храна за мисла: Пренасочување на потрошената храна од високото образование

By |2020-05-04T11:20:31-04:00Мај 1st 2020|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Работи за рециклирање, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

Четириесет проценти од храната во Америка е потрошена; сепак дури и додека фрламе храна за јадење, секој осми Американец останува храна небезбедна. Оваа разлика помеѓу достапноста на ресурсите и потребата е важна сега повеќе од кога било. Со панемијата COVID-19 што го зафаќа светот, многу даватели на услуги за храна се наоѓаат остатоци од вишок храна

CET признаен од EPA за обновување на отпадот од храна

By |2020-04-27T11:44:46-04:00Април 27th, 2020|Донација на храна, Остатоци од храна, Соопштение за медиумите, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

Возбудени сме што споделуваме дека американската ЕПА доделува признание на седум локални организации од Нова Англија за нивната работа да ја чуваат потрошената храна надвор од депониите и согорувачите и да ја ставаат во подобра употреба, и ние сме еден од нив! Наградите се дел од предизвикот за враќање на храната на ЕПА (ФРЦ). Во предизвикувачки времиња како овие,

Повторна употреба работи во кафе-куќата Гудворкс

By |2022-02-14T12:53:36-05:00Февруари 13th, 2020|Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Донација на храна, Повторно користени градежни материјали, Одржливост|

Додека влегувате во кафе-куќата „Гудворкс“ од улицата Центар во центарот на Чикопи, вкусниот мирис на сварено кафе и свежо пециво веднаш ве надвиснува. Но, кафе-куќата „Гудворкс“ не само што е полна со вкусни задоволства и пријатна атмосфера, таа има многу еколошки карактеристики! Сопствениците Виктор и Кети Нарваез беа страствени

Оди до врвот