Енергетска ефикасност

Што е зуи со стратешка електрификација?

By |2022-04-22T12:56:38-04:00Април 22nd, 2022|Згради, Енергетска ефикасност|

Што е стратешка електрификација? Стратешката електрификација вклучува префрлување на уредите, системите за греење и ладење и другите корисници на енергија во вашиот дом за да се напојуваат со електрична енергија наместо да зависат од фосилни горива. Кога е поврзана со обновливи извори на енергија, стратешката електрификација ја зголемува енергетската ефикасност и го намалува загадувањето. Овој метод има потенцијал да ги намали и трошоците за енергија. Како

Сега готвиме со магнети!

By |2022-05-11T15:21:26-04:00Март 10th, 2022|Еко -соработници, Енергетска ефикасност, Оди зелено, Зелена за домови, Одржливост|

Дали сте слушнале за индукциско готвење? Дали се прашувате за што се работи за зуи? Или можеби сте сопственик на куќа и се прашувате дали вреди да се префрлат индукциските печки? Центарот за екотехнологија (CET) започна кампања, Готвење со магнети, за да ви помогне да одговорите на тие прашања! Што е индукциско готвење? За разлика од гасот, пропанот и електричниот

Црните лидери во енергетската ефикасност

By |2022-02-28T16:42:09-05:00Февруари 28th, 2022|Месец на црна историја, Енергетска ефикасност|

Во чест на месецот на црната историја, прикажуваме некои црни лидери во енергетската ефикасност. Работата на овие мажи и жени ја наруши индустријата за енергетска ефикасност. Од светилки, ефикасност на патувањето, политики за чиста технологија и повеќе - прочитајте како тие ги обликувале некои од најекономичните и енергетски ефикасни технологии достапни! д-р Роберт

10 одржливи новогодишни резолуции!

By |2022-01-05T11:04:02-05:00Јануари 4th, 2022|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Рециклирање, Одржливост, нула отпад|

Нова година е! Бидејќи секој ги поставува своите цели за 2022 година, еве неколку одржливи новогодишни резолуции што можат да ви помогнат да влијаете на животната средина! 1. Донесете кеси за повеќекратна употреба на нарачки Пластичните кеси се погодни, но нивната погодност е скапа за околината. Тешко е да се рециклираат и се

Едноставни начини да го направите Денот за перење еколошки!

By |2022-04-19T13:11:54-04:00Септември 14th, 2021|Енергетска ефикасност, Зелена за домови, Вести, Одржливост|

Неодамна, го слушав подкастот на Пулскин индустрии на Малком Гладвел за најодржливиот начин за перење на облеката. Ме запраша, што е одржлив детергент за перење алишта? Дали миењето со ладна вода навистина ми ја чисти облеката? Со толку многу производи спакувани во прекрасни зелени нијанси и модели на природата овие денови, тешко е

Оди до врвот