образование

Намалување на потрошената храна во Род Ајленд

By |2022-08-29T17:25:15-04:00Август 29th, 2022|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Зелена за бизнис, Теренски, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Губењето храна е голем проблем за нашата животна средина, економија и заедници, особено кога толку многу семејства се несигурни во храната. CET делува како катализатор на национално ниво за да го забрза развојот на енергичниот пазар насочен кон пренасочување на потрошената храна од комерцијалниот и институционалниот сектор. Во Род Ајленд, CET работи директно со бизнисите

Јадење диета со малку јаглерод

By |2022-04-21T15:19:08-04:00Април 21st, 2022|Климатските промени, Месец на Земјата, Еко -соработници, образование, Енергија на фармата, Оди зелено, Зелени резолуции, иновации, Одржливост, нула отпад|

Овој Ден на планетата Земја, прославете ја одржливоста со вашата чинија! Иако мислиме дека секој ден треба да биде Ден на планетата Земја, денес е добар потсетник за сите работи што можеме да ги направиме за да и помогнеме на планетата. Неодамнешните студии проценуваат дека нашиот глобален систем за храна, сложената мрежа на индустрии вклучени во производството, транспортот и маркетингот на храна

Сингл наспроти двоен тек: Решавање на дебатата за рециклирање

By |2020-12-21T14:52:35-05:00Декември 21st, 2020|образование, Остатоци од храна, Зелена за домови, Рециклирање, Некатегоризирано|

Среда е ден за ѓубре каде што живеам. Можете да кажете од кантите сите уредно наредени по должината на тротоарот; една сина за ѓубре и една зелена за рециклирање. Нашата канцеларија е малку поинаква приказна. Иако многумина од нас не биле во канцеларија веќе подолго време, ѓубрето и рециклирањето има

Оваа сезона на празници: Рециклирајте попаметно, не потешко

By |2020-12-14T16:09:22-05:00Декември 14th, 2020|Креативна повторна употреба, образование, Зелена за домови, Рециклирање, нула отпад|

Оваа празнична сезона, проверете дали рециклирате попаметно, не потешко и правилно ги фрлате предметите. Американците создаваат приближно 25% повеќе отпад од вообичаеното од Денот на благодарноста до Новите години. Понекогаш тоа е затоа што луѓето ставаат предмети што не се сигурни како да ги фрлат во своите корпи за рециклирање, затоа што мислат дека можат да бидат

Храна за мисла: Пренасочување на потрошената храна од високото образование

By |2020-05-04T11:20:31-04:00Мај 1st 2020|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Работи за рециклирање, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

Четириесет проценти од храната во Америка е потрошена; сепак дури и додека фрламе храна за јадење, секој осми Американец останува храна небезбедна. Оваа разлика помеѓу достапноста на ресурсите и потребата е важна сега повеќе од кога било. Со панемијата COVID-19 што го зафаќа светот, многу даватели на услуги за храна се наоѓаат остатоци од вишок храна

Оди до врвот