Фаќање чекор со Еко -соработници - тогаш и сега

By |2021-09-15T09:35:51-04:00Септември 1st, 2021|Еко -соработници, Вести|

Секоја година од 2012 година, дипломираните Еко -соработници тргнаа кон возбудливи можности во различни области. За да дознаете што беа нашите Еко-соработници 2020-2021 година, Озет и aredаред, прочитајте! Каде се тие сега? Aredаред Шејн Беше одлично да се израмни со aredаред Шаин. Тој ја предводеше нашата програма за виртуелна комуникација и работеше напорно за да

Искуство за EcoFellowship: Озет Остроу

By |2021-01-22T17:07:12-05:00Јануари 22nd, 2021|Искуства на EcoFellow 2020-2021 година, Еко -соработници, Маркетинг, Теренски|

Кога ја видов позицијата EcoFellowship, мислам дека звучно задишав. Изгледаше како совршена можност да ја претворам мојата страст кон околината во значајна работа. Се чинеше дека е одлична лансирна рампа за кариера во областа на животната средина; особено ако се земе предвид дека, кога аплицирав, сè уште немав идеја што сум

Искуство за EcoFellowship: aredаред Шин

By |2021-01-22T17:09:06-05:00Јануари 20th, 2021|Искуства на EcoFellow 2020-2021 година, Еко -соработници|

„Па, за што би сакале да зборуваме денес?“ ја праша Каролин, моја советничка за кариера на колеџ, додека влегов во нејзината канцеларија едно утро на почетокот на мојата постара година. Јас навистина не знаев како да одговорам. Дојдов во нејзината канцеларија затоа што сакав да започнам да го планирам барањето работа, но не го ни направив тоа

Запознајте ги EcoFellows 2020-2021!

By |2020-09-16T12:11:15-04:00Септември 4th, 2020|Еко -соработници, Вести|

Време е да дочекаме уште еден круг EcoFellows во тимот во Центарот за Екотехнологија! Програмата EcoFellowship е едногодишна платена стипендија позиција за работа со персоналот на CET и другите EcoFellows за извршување на низа активности поврзани со иницијативи за акција за клима и едукативно програмирање во западна Масачусетс. EcoFellows ги поддржуваат иницијативите на CET за

Еден од најдобрите делови на EcoFellowship: Ангажман во заедницата!

By |2019-10-31T15:43:02-04:00Октомври 22nd, 2019|Еко -соработници, образование, Локална зелена моќ, Одржливост|

Нашите EcoFellows имаа многу можности за ангажман во заедницата изминатите недели! Тие имаа состаноци со групи за социјална правда и градски планери, обиколки низ разни згради со високи перформанси и интересни дискусии додека присуствуваа на конференција за зелени кариери. Овие настани ги охрабрија стипендистите да го разберат регионот и околните градови на повеќе холистички начин. Еве неколку

Оди до врвот