Месец на Земјата

Јадење диета со малку јаглерод

By |2022-04-21T15:19:08-04:00Април 21st, 2022|Климатските промени, Месец на Земјата, Еко -соработници, образование, Енергија на фармата, Оди зелено, Зелени резолуции, иновации, Одржливост, нула отпад|

Овој Ден на планетата Земја, прославете ја одржливоста со вашата чинија! Иако мислиме дека секој ден треба да биде Ден на планетата Земја, денес е добар потсетник за сите работи што можеме да ги направиме за да и помогнеме на планетата. Неодамнешните студии проценуваат дека нашиот глобален систем за храна, сложената мрежа на индустрии вклучени во производството, транспортот и маркетингот на храна

Разговор за иновации на CET

By |2021-04-23T11:32:53-04:00Април 23rd, 2021|Климатските промени, Месец на Земјата, Остатоци од храна, Оди зелено, иновации, Одржливост, Webinar|

Секоја година, Центарот за еко-технологија (CET) поставува амбициозни цели за трансформација на начинот на живеење и работа; и да ја подобриме нашата заедница, економија и животна средина. Ние ја движиме иглата преку иновативни пилот-напори, вклучително и локални проекти за намалување на јаглерод, декарбонизација, врвно намалување на товарот, деконструкција и многу повеќе! Во 2020 година, CET ги намали емисиите еднакво на земањето

10 начини да го прославиме Денот на планетата Земја!

By |2022-02-14T12:53:15-05:00Април 21st, 2021|Месец на Земјата|

Денес се одбележува 51-годишнина од Денот на планетата Земја! Првиот официјален Ден на планетата Земја се одржа во 1970 година кога 22 милиони Американци учествуваа на митинзи, маршеви и едукативни програми за застапување за чист воздух, земја и вода. Оттогаш, Денот на планетата Земја прераснува во глобална прослава за подигнување на свеста за еколошките проблеми и охрабрување на позитивните

Денот на планетата Земја слави 50 години!

By |2020-04-22T08:17:51-04:00Април 22nd, 2020|Климатските промени, Месец на Земјата, образование, Енергетска ефикасност, Рециклирање, Обновлива енергија, Одржливост|

Оваа година, на 22 април 2020 година, се одбележува 50-годишнината од Денот на планетата Земја! Првиот официјален Ден на планетата Земја се одржа во 1970 година, кога 22 милиони Американци учествуваа на митинзи, маршеви и едукативни програми за застапување за чист воздух, земја и вода. Оттогаш, Денот на планетата Земја прераснува во глобална прослава за подигнување на свеста за еколошките проблеми

Среќен месец на Земјата!

By |2019-04-07T14:00:30-04:00Април 1st, 2019|Месец на Земјата|

Климатските активности сега се критични од кога било и ние сме воодушевени што обезбедуваме практични програми, услуги и едукација кои им помагаат на луѓето и деловните субјекти да заштедат енергија, да го намалат отпадот и да ја заштитат планетата! Иако секој ден е Ден на планетата Земја на СЕТ, ние сме особено возбудени да го славиме Месецот на Земјата во текот на април и се надеваме дека ќе се видиме на некои

Оди до врвот