Деконструирање на деконструкција

By |2021-04-09T11:22:03-04:00Април 9th, 2021|Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Зелена за бизнис, Зелена за домови, Повторно користени градежни материјали, Пренасочување на отпад|

Што е Деконструкција? ЕПА процени дека околу 600 милиони тони материјали за градежништво и уривање биле фрлени во САД во 2018 година. Овие фрлени материјали доаѓаат од уривање и реновирање на згради и нивната вкупна тежина е повеќе од двојна од сите други годишни цврсти отпадоци во САД. Голем

Музика на SpiritHouse: Одржливите реновирања се нивниот метеж

By |2021-02-19T16:33:31-05:00Февруари 19th, 2021|Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Зелена за бизнис|

Сместено во Нортемптон, МА е уникатно и креативно студио за снимање Спиритхаус Музика. Спиритхаус Музика е компанија за музичка продукција со студио за снимање, и постои околу 20 години. Тие работат со уметници од сите страни, па дури и имале некои од нивните соработници да останат во нивното студио - пред тоа

Оваа сезона на празници: Рециклирајте попаметно, не потешко

By |2020-12-14T16:09:22-05:00Декември 14th, 2020|Креативна повторна употреба, образование, Зелена за домови, Рециклирање, нула отпад|

Оваа празнична сезона, проверете дали рециклирате попаметно, не потешко и правилно ги фрлате предметите. Американците создаваат приближно 25% повеќе отпад од вообичаеното од Денот на благодарноста до Новите години. Понекогаш тоа е затоа што луѓето ставаат предмети што не се сигурни како да ги фрлат во своите корпи за рециклирање, затоа што мислат дека можат да бидат

Салон 241: Додавање стил на косата и нивниот простор

By |2020-11-18T10:47:07-05:00Ноември 18th, 2020|Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Повторно користени градежни материјали|

Сместена на споредна улица на само неколку блока оддалеченост од центарот на Нортемптон, се наоѓа креативниот и уникатен Салон 241. Сопственичката, Кети Клифорд, вели дека тие биле отворени 11 години, а неодамна се преселиле на овој простор и го имале целиот место обновено. Нивниот нов простор е многу жив и добредојден, кој има модерен

Стадо до поволни цени на EcoBuilding: Изградете кокошарник [за чип]!

By |2020-04-25T09:00:37-04:00Април 24th, 2020|изградба, Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано|

Сите се чувствувавме соработувано во последно време. За некои луѓе, ова значи да го поминете целиот ден на твитање, но во нашата продавница за повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, клиентите се жалеа на материјали за да градат кокошарници! Одгледувањето кокошки е одличен начин да се добијат свежи јајца, да се научат децата за тоа од каде потекнува нашата храна и да се вклучиме

Оди до врвот