Како да заштедите енергија и да го намалите отпадот како изнајмувач

By |2021-06-25T17:25:01-04:00Јуни 25th, 2021|компостирање, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Одржливост|

Сите ние сакаме да го дадеме својот дел за да го намалиме јаглеродниот отпечаток на некој начин, но кога не сте сопственик на свој дом, што можете да направите за да помогнете? Составивме 3 брзи работи што можат да ги направат изнајмувачите за да живеат поодржливо и да направат разлика! Добијте домашна проценка на енергијата една од

Нечистотија при компостирање

By |2021-06-01T12:57:32-04:00Јуни 1st, 2021|компостирање, Остатоци од храна, Зелена за домови, Webinar|

Залудно потрошената храна сочинува над 20% од приливот на комунален цврст отпад во САД. Поголемиот дел од оваа потрошена храна завршува на депонии, со само околу 4% од овој отпад од храна да се компостира. Ова е проблем затоа што додека храната се распаѓа на депониите, таа поминува низ анаеробен процес, за време на

Зависност од тревник во Америка

By |2021-04-26T16:49:51-04:00Април 26th, 2021|Климатските промени, компостирање, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Одржливост, Некатегоризирано|

Ах пролет! После долга, студена зима, конечно станува доволно убаво да излезете од нашите куќи без палто, ракавици, капа, ансамбли на шалови што многу од нас ги знаат премногу добро. Пролетта е време за прошетки, излети и спортови на отворено, а за многу Американци, време е и да се пробие тревата

Не трошете отпад, не сакате: Вебинар за потрошена храна

By |2020-11-23T16:54:40-05:00Ноември 23rd, 2020|компостирање, Остатоци од храна, Зелена за домови, Webinar|

Прашање при рака Околу 30-40% од храната во САД е потрошена, а поголемиот дел од оваа потрошена храна се јавува на ниво на потрошувач. Залудно потрошената храна чини просечно семејство од 4 над 1500 УСД годишно, и севкупно, тоа ги чини земјоделците, деловните субјекти и потрошувачите околу 218 милијарди долари. Исто така, губењето храна троши ресурси и придонесува

Предупредување за спојлер: Конфузија околу означувањето датум создава отпад од храна што може да се избегне

By |2020-12-18T13:05:35-05:00Октомври 16th, 2020|компостирање, Донација на храна, Остатоци од храна, Зелена за домови, Пренасочување на отпад|

Отпад од храна: Зрел со проблеми Дали некогаш сте донеле дома свеж производ, сте го ставиле во вашиот фрижидер, за да заборавите на тоа до една недела подоцна, а потоа, како археолог да открие антички артефакт, ќе го ископате и ќе забележите дека расте нејасно на тоа? Сите сме биле таму. Непријатно е да мора

Оди до врвот