Климатските промени

Декарбонизирање на нашата заедница

By |2022-08-15T16:36:39-04:00Август 11th, 2022|Згради, Климатските промени, EcoBuilding поволни цени, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Енергија на фармата, Зелена за бизнис, Здравје и Безбедност, иновации, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано|

Заедницата за климатски фонд CET ја завршува нашата трета година од распоредувањето на нашиот климатски фонд на заедницата (CCF). CCF е средство за регионалните институции и бизниси да спонзорираат локални проекти за намалување на јаглеродот со големо влијание кои помагаат да се забрза праведна и правична транзиција кон економија со ниска потрошувачка на јаглерод. Фондот започна

Наоѓање на успех со контејнерите за повеќекратна употреба

By |2022-06-27T17:24:07-04:00Јуни 27th, 2022|Климатските промени, компостирање, Остатоци од храна|

Програмите за вадење контејнери за повеќекратна употреба се кружен пристап кој помага да се спречи отпадот што се создава од опциите за еднократна употреба за еднократна употреба кои често не можат да се рециклираат. Центарот за екотехнологија (CET) им помага на рестораните во насока на намалување на отпадот од храна и отпадот од контејнерите за носење. Како дел од оваа помош, CET ги истакнува бизнисите и институциите ширум североистокот

Јадење диета со малку јаглерод

By |2022-04-21T15:19:08-04:00Април 21st, 2022|Климатските промени, Месец на Земјата, Еко -соработници, образование, Енергија на фармата, Оди зелено, Зелени резолуции, иновации, Одржливост, нула отпад|

Овој Ден на планетата Земја, прославете ја одржливоста со вашата чинија! Иако мислиме дека секој ден треба да биде Ден на планетата Земја, денес е добар потсетник за сите работи што можеме да ги направиме за да и помогнеме на планетата. Неодамнешните студии проценуваат дека нашиот глобален систем за храна, сложената мрежа на индустрии вклучени во производството, транспортот и маркетингот на храна

Зависност од тревник во Америка

By |2021-04-26T16:49:51-04:00Април 26th, 2021|Климатските промени, компостирање, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Одржливост, Некатегоризирано|

Ах пролет! После долга, студена зима, конечно станува доволно убаво да излезете од нашите куќи без палто, ракавици, капа, ансамбли на шалови што многу од нас ги знаат премногу добро. Пролетта е време за прошетки, излети и спортови на отворено, а за многу Американци, време е и да се пробие тревата

Разговор за иновации на CET

By |2021-04-23T11:32:53-04:00Април 23rd, 2021|Климатските промени, Месец на Земјата, Остатоци од храна, Оди зелено, иновации, Одржливост, Webinar|

Секоја година, Центарот за еко-технологија (CET) поставува амбициозни цели за трансформација на начинот на живеење и работа; и да ја подобриме нашата заедница, економија и животна средина. Ние ја движиме иглата преку иновативни пилот-напори, вклучително и локални проекти за намалување на јаглерод, декарбонизација, врвно намалување на товарот, деконструкција и многу повеќе! Во 2020 година, CET ги намали емисиите еднакво на земањето

Оди до врвот