Згради

Декарбонизирање на нашата заедница

By |2022-08-15T16:36:39-04:00Август 11th, 2022|Згради, Климатските промени, EcoBuilding поволни цени, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Енергија на фармата, Зелена за бизнис, Здравје и Безбедност, иновации, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано|

Заедницата за климатски фонд CET ја завршува нашата трета година од распоредувањето на нашиот климатски фонд на заедницата (CCF). CCF е средство за регионалните институции и бизниси да спонзорираат локални проекти за намалување на јаглеродот со големо влијание кои помагаат да се забрза праведна и правична транзиција кон економија со ниска потрошувачка на јаглерод. Фондот започна

Што е зуи со стратешка електрификација?

By |2022-04-22T12:56:38-04:00Април 22nd, 2022|Згради, Енергетска ефикасност|

Што е стратешка електрификација? Стратешката електрификација вклучува префрлување на уредите, системите за греење и ладење и другите корисници на енергија во вашиот дом за да се напојуваат со електрична енергија наместо да зависат од фосилни горива. Кога е поврзана со обновливи извори на енергија, стратешката електрификација ја зголемува енергетската ефикасност и го намалува загадувањето. Овој метод има потенцијал да ги намали и трошоците за енергија. Како

Во случај да сте го пропуштиле: Преглед на вебинарот за временски услови!

By |2022-02-03T17:22:31-05:00Февруари 3rd, 2022|Згради, Еко -соработници, Домашни енергетски оценки, Одржливост, Некатегоризирано, Webinar|

Метеоризацијата работи! На 31 јануари го одржавме нашиот вебинар за Weatherization Works. Ако сте го пропуштиле вебинарот или сакате повторно да ја посетите темата што ја опфативме, погледнете ја снимката подолу! Извршувањето на временските услови на вашиот дом е лесно решение што може значително да ја зголеми вашата удобност, а истовремено да ги намали трошоците за живот. Фокусот на вебинарот вклучуваше енергетска ефикасност во домот,

Преглед на вебинарот за временска прогноза!

By |2021-10-28T12:48:04-04:00Октомври 27th, 2021|Згради, Еко -соработници, Домашни енергетски оценки, Одржливост, Некатегоризирано, Webinar|

Метеоризацијата работи! На 18 октомври го одржавме нашиот вебинар за Weatherization Works. Ако го пропуштивте вебинарот или сакате повторно да ја посетите темата што ја опфативме, погледнете ја снимката подолу! Извршувањето на временските услови на вашиот дом е лесно решение што може значително да ја зголеми вашата удобност, а истовремено да ги намали трошоците за живот. Фокусот на вебинарот вклучуваше енергетска ефикасност во домот,

Енергетски ефикасен туш

By |2021-03-25T08:39:00-04:00Март 24th, 2021|Згради, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Одржливост|

Hotешките тушеви се одлични. Тие можат да ги измијат дури и најлошите денови и да ве остават пријатно и освежено. Но, топлите тушеви можат да бидат и расипнички. Околу 20% од енергијата на домаќинствата се троши за загревање на водата, а голем процент од тоа се користи под туш. Секој може да заштеди топла вода - и

Оди до врвот