Придружите на нашиот тим

Во CET, ние веруваме дека секој од нас има моќ да направи разлика. Потребата за справување со климатските промени и изградба на праведна и правична транзиција кон економијата со низок јаглерод е поитна од кога било. Со речиси пет децении значајно влијание врз нашата заедница, економија и животна средина, знаеме дека нашата мисија започнува со вас.

Кликнете овде за отворени позиции

Предности

  • Одмор, лично и болно време.

  • 13 платени празници, вклучувајќи пет лебдечки празници што ќе се користат по ваша дискреција.

  • Медицинско и стоматолошко осигурување.

  • 403 (б) план за пензионирање со 3% компаниски натпревар по 6 месеци

  • Lifeивотно и АД & О осигурување

  • Визија, краткорочно и долгорочно инвалидско осигурување и дополнително животно осигурување

Дознајте повеќе за нашите придобивки овде. 

Нашите основни вредности

Страстни

Ние сме страсни за нашата мисија за животната средина

Работиме напорно

Ние се грижиме за нашите клиенти, соработници и заедницата

Се забавуваме на нашите работни места

Професионална

Ние сме искусни, објективни и ја базираме нашата работа врз науката

Работиме со интегритет

Ние сме пријателски и пристапливи за сите

Секогаш се прашуваме „како можеме уште подобро?“

Практична

Ние нудиме иновативни, практични и ефективни решенија

Добиваме резултати

Правиме како што велиме

Посветеност кон разновидност, еднаквост и вклученост (ДЕИ)

Центарот за Екотехнологија е посветен на градење разновидно, правично и инклузивно работно место каде што сите вработени се чувствуваат добредојдени, безбедни и ценети. Од 2020 година, започнавме повеќегодишно истражување како да ја интегрираме оваа посветеност подетално и внимателно низ целата организација.

Ние редовно комуницираме за иницијативите на ДЕИ додека напредуваат и бараме придонес од нашите вработени, Управниот одбор и надворешните партнери во различни фази од овој процес. За да се осигураме дека ДЕИ станува втора природа за секого и е целосно интегрирана во нашата мисија, испитуваме седум оперативни домени (организациски вредности, управување, планирање и мониторинг, комуникација и ангажман, развој на персонал, организациска инфраструктура и услуги и интеракции) и идентификување каде што можеме да ги подобриме структурите и процесите за поддршка на ДЕИ.

Силно ги охрабруваме различните апликанти да аплицираат. Може да вклучите задачи за воена служба и секоја проверена работа извршена на доброволна основа. CET е работодавач и давател на еднакви можности. Ако имате проблеми или ви треба помош за поднесување на вашата апликација, испратете е -пошта hr@cetonline.org.

Центарот за еко-технологија (CET) е работодавец за еднакви можности (ЕЕО). CET е посветена на политика на недискриминација и еднакви можности за сите вработени и апликантите за вработување.

Најчесто поставувани прашања за вработување

Youе добиете автоматски одговор кога ќе аплицирате за работа. Ве молиме проверете ја вашата несакана папка за да се осигурате дека добивате важни комуникации од нас. Willе ве контактираме за интервју доколку вашата позадина ги задоволува нашите потреби. Ако не слушнете од нас, ќе добиете известување по е -пошта кога ќе ја затвориме позицијата.

CET нема волонтерска програма. За да дознаете повеќе за нашата програма за Еко -стипендија за нови професионалци, Кликни тука.

Во Масачусетс е незаконски да се бара или да се спроведува тест за детектор на лаги како услов за вработување или континуирано вработување. Работодавачот кој го крши овој закон подлежи на кривични казни и граѓанска одговорност. MGL Ch.149, Дел 19Б