Центар за животна средина Хичкок е едукативен центар кој има за цел да развие подлабока врска помеѓу луѓето и природниот свет. Центарот Хичкок е овластена зграда за живеење која се наоѓа на кампусот на колеџот Хемпшир во Амхерст, со поглед на опсегот Холиук.

на Центар за еко-технологија беше во можност да му помогне на Центарот Хичкок да ја измери нивната енергетска ефикасност со вршење на тестови на вратите на дувалката за да се процени херметичноста на зградата за време на изградбата и повторно откако проектот ќе заврши. ЦЕТ исто така соработуваше со Центарот Хичкок за многу години на разни едукативни и теренски настани.

ја отвора датотеката IMAGE

CET неодамна ги олесни дискусиите и работилниците за енергетска ефикасност и отпад од храна на Самитот за клима за млади во 2019 година, одржан во Центарот Хичкок.

Што е предизвик за градење на живеење?

Предизвикот за градење на живеење е еден од најригорозните стандарди за градење денес. Lивите згради мора да бидат самодоволни и да користат само локални ресурси. Покрај тоа, од живите згради се бара да имаат позитивно влијание врз луѓето што ги зафаќаат, како и врз околината. Критериумите за живеење на живеење се дизајнирани како цвет, како за неговата самодоволност, така и за едноставноста на симболот. Постојат 7 ливчиња, или холистички критериуми за градење, кои една жива зграда мора да ги исполни според Меѓународен институт за живеење во иднина: место, вода, енергија, здравје, материјали, капитал и убавина. Ајде да истражиме како Центарот Хичкок подетално ги исполнува овие критериуми!

ја отвора датотеката IMAGE

Место: Враќање на здрава меѓусебна врска со природата

За да заработи ливче за место, зградата треба да ја подобри околината. Центарот Хичкок е изграден на местото на напуштената овоштарник со јаболка проголтана од инвазивни видови. Почвите биле контаминирани со арсен од долготрајна употреба на пестициди за време на неговиот поранешен живот како овоштарник. Како мерка за санација, загадениот горен слој на почвата беше отстранет и закопан под паркингот. Здравата горна почва беше депонирана за да се замени и се спроведе природно уредување, вклучително и градина за птици и опрашувачи, градина за дождови, биосвал и изградено мочуриште. Заедничкото паркирање на колеџот Хемпшир, автобуските линии и мрежата на патеки го ограничуваат бројот на автомобили што доаѓаат во просториите.

 

Вода: Создавање развој што работи во рамнотежата на водата на дадено место и клима

Зградата постигнува нето нула вода со собирање на дождовница од покривот како единствен извор на вода за целата зграда. Водата потоа се филтрира во подрумот и поминува низ УВ-светлина. Центарот користи и тоалети за компостирање! Тоалетите користат пена за да се измијат, а гравитацијата го придвижува цврстиот отпад во комора во подрумот каде што се меша со струготини и дрвени чипови. Сивата вода се третира преку конструиран мочуриште. Речиси целото истекување е зафатено со ливадна вегетација и серија дождовни градини.

 

Енергија: Потпирајќи се само на тековните соларни приходи

Покрај тоа што е нето нула вода, центарот Хичкок постигна нето-позитивно производство на енергија во период од 12 месеци на изведба. Центарот својот енергетски венчелистче го заработи преку употреба на соларни панели и минимална употреба на автоматски системи. Склопки за осветлување, вентилатори за тавани и прозорци се рачни за посетителите да научат да ја исклучуваат електрониката кога не ја користат. Зградата користи пасивна контрола на температурата, потпомогната од автоматски систем вграден во пасивна вентилација што означува кога прозорците можат и не можат да се отворат за одредена зона на удобност. Како резултат, зградата произведува повеќе енергија отколку што користи!

 

Здравје и среќа: Создавање средини кои оптимизираат физичко здравје и благосостојба

Зградата не само што е во хармонија со околното опкружување, туку е и наставна алатка за принципите на животната средина. Прошетки низ зградата, прозорците овозможуваат многу сончева светлина, непречен пристап до отворено и зачудувачки погледи на природата. Затворените и надворешните простори го олеснуваат истражувањето и интеракцијата помеѓу луѓето и природата. За да го осигурат здравјето на своите посетители, пар единици за обновување на енергијата (ERU) го одржуваат квалитетот на воздухот во затворените простории.

 

Материјали: Одобрување на производи што се безбедни за сите видови низ времето

Црвената листа ги охрабрува градителите да избегнуваат одредени материјали и хемикалии кои имаат негативни здравствени ефекти, како што се азбест, олово и одредени третмани со дрво. Освен што не предизвикуваат негативни ефекти врз благосостојбата на луѓето, материјалите треба да се обезбедуваат одржливо. Поголемиот дел од материјалите користени во Центарот Хичкок се набавени во радиус од 300 милји. Центарот е структура од цело дрво од локално изворно бел кедар и може да се расклопи за повторна употреба во иднина. Материјалите беа комбинација на сертифициран, шумски управен совет (FSC), локално изворен и спасен материјал. Резултатот е зграда со одговорно потекло.

 

Еднаквост: Поддршка на праведен и правичен свет

Центарот Хичкок не наплатува такса за влез и е јавен ресурс за унапредување на еколошката писменост. За да се срушат економските бариери, голем дел од програмирањето се нуди без ниско-ниска цена, а стипендиите се достапни. Центарот е достапен преку различни начини на превоз: автомобил, автобус, велосипед и јавен превоз.

ја отвора датотеката IMAGE

Убавина: Прославување на дизајнот што го воздигнува човечкиот дух

Дрвената зграда добро се вклопува во екосистемот, а покривот е покриен со соларни панели, впивајќи ја сончевата енергија. Зградата е моделирана според цвет како „единствено саморегулирачко тело“. Од воздушен поглед, зградата е поделена на две паралелни крилја, создавајќи ги дворовите Ден и Гнездо. Поради својата ориентација и позиционирање, Ден и Гнездо прикажуваат две различни микроклими. Главниот влез е од јужната страна и во непосредна близина на дворот Нест, сончево место за да цветаат суви видови додека гледаат на заштитено земјиште и каде е сместена градината за опрашувач. Денот се наоѓа дијагонално на северозападната страна, сместен во засенчениот рид и е опкружен со пролетни мочуришта и дрвја.

Влегувајќи во зградата, посетителите се добредојдени од мурал на шесте принципи на природни системи, како и приказ на живи и таксидермични животни. Екотонот, дефиниран како еколошка транзиција, ги поврзува северните и јужните крилја. Исто така, се наоѓа сливот на зградата. Постојат четири чисти резервоари што се полнат кога врне дожд поврзан со обоени цевки што ја означуваат трасата на водата низ зградата. Опис на реката Конектикат наспроти бетонскиот под го зајакнува чувството за место додека се задржувате во темата на хидролошките циклуси. Критериумите за предизвикот за живеење се поставени на интерактивен начин низ целата зграда и се вклучени во наставната програма на Центарот. Посетете го Центарот за Хичкок интерактивна табла за градење за тековните ажурирања за тоа како овие различни критериуми влегуваат во игра низ зградата. Заедно, овие критериуми им оставаат на посетителите чувство на надеж бидејќи зградата претставува пример за луѓе кои живеат во симбиоза со околината.

 

Ние работиме на проекти со високи перформанси кои се протегаат од Масачусетс, Конектикат, Newу Хемпшир и Newујорк. Нашите услуги се протегаат и на станбени и на деловни згради, реновирање и нова градба. Нашиот тим работи на различни проекти како што се Пасивна куќа, Нето нула енергија, НЕГОВИ, ЛИД и многу повеќе! Потребна ви е помош за проект за градење високи перформанси? Можеме да помогнеме! Јавете се на 888-452-8805 или користете ја нашата Контакт форма.