Валерија.Бриџвотер

За Тоше Валерија Бриџвотер

Овој автор се уште не пополнети никакви детали.
Досега Валерија Бриџвотер создаде 4 записи во блогот.

Пролетно чистење: Внимавајте на тешкото управување со предметите во вашиот дом

By |2020-07-21T15:37:19-04:00Јули 15th, 2020|Зелена за домови, Здравје и Безбедност, Пренасочување на отпад|

Со многу индивидуалци кои работат од дома, можеби ќе одберете овој пат да го расипете просторот! Постојат потенцијално опасни материјали на кои може да наидете при пролетно чистење, како што се одредени сијалици, термостати и батерии. Научете како да идентификувате и управувате со елементарната жива, уредите што содржат жива и други тешко управувани или опасни отпадоци. Што е

Градење подобро: предизвик за зградата за живеење

By |2020-06-01T12:23:47-04:00Јуни 1st, 2020|Архитектура, Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Зелена градба, Нов градежен тим, Обновлива енергија, Одржливост, Некатегоризирано|

Центарот за животна средина Хичкок е едукативен центар кој има за цел да развие подлабока врска помеѓу луѓето и природниот свет. Центарот Хичкок е овластена зграда за живеење која се наоѓа на кампусот на колеџот Хемпшир во Амхерст, со поглед на опсегот Холиук. Центарот за еко-технологија беше во можност да помогне во мерењето на Центарот Хичкок

Катлин Фармстед

By |2020-01-21T13:59:27-05:00Декември 19th, 2019|Некатегоризирано|

Катлин Фармстед е операција за млечни производи и компост во сопственост на семејството Катлин лоцирано во Винчендон, М-р. Центарот за Екотехнологија обезбеди помош за пишување грантови што и помогна на Катлин Фармстед делумно да финансира систем за аерација и обновување на топлина на нивната фарма. Ни беше понудена обиколка на нивниот објект за да го видиме завршениот систем и

ЗЕЛЕНА ЕКИПА 2018-2019 Определување

By |2019-09-16T16:44:14-04:00Септември 16th, 2019|образование, ЗЕЛЕНА ЕКИПА, Теренски, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Училиштето е повторно во сесија, а исто така е и ЗЕЛЕНАТА ЕКИПА. Пријавувањето за учебната 2019-2020 година е сега отворено! Ако сте ученик, наставник или родител од Масачусетс, заинтересирани за училишни програми што поттикнуваат еколошко и одржливо учење за сите возрасти, регистрацијата на ЗЕЛЕН ТИМ може да биде совршена можност! Оваа еколошка училишна програма може

Оди до врвот