Моли. Oо. Занает

За Тоше Моли Cо Занает

Овој автор се уште не пополнети никакви детали.
Досега Моли Cо Занает создаде 3 записи во блогот.

Градење подобро: Пасивна куќа

By |2020-06-15T11:46:02-04:00Јуни 15th, 2020|Згради, изградба, Енергетска ефикасност, Обновлива енергија, Одржливост|

Изградбата остана главно иста во последните сто години или така, со исклучок на дизајнот и повремената нова технологија или воведување на побезбедни материјали. Во 1996 година, тоа се смени со Сертификацијата за пасивна куќа, која првично започна во Германија под името PassivHaus. Се фокусира на користење на природните елементи околу

Одење за [LEED] Gold: Резиденцијална заедница Clarion

By |2020-05-18T13:48:02-04:00Април 2nd, 2020|Архитектура, Згради, изградба, Енергетска ефикасност, ЛИД, Одржливост|

Кларион, нова станбена заедница, се наоѓа во културно живиот кварт Гроув Хол и Роксбери во центарот на Бостон. Однадвор, изгледа како и секоја нова, шик станбена зграда, но во оваа зграда има повеќе отколку што се гледа. Кларион, изграден од „Градителите на заедницата“, е LEED сертифицирано злато.

Еден од најдобрите делови на EcoFellowship: Ангажман во заедницата!

By |2019-10-31T15:43:02-04:00Октомври 22nd, 2019|Еко -соработници, образование, Локална зелена моќ, Одржливост|

Нашите EcoFellows имаа многу можности за ангажман во заедницата изминатите недели! Тие имаа состаноци со групи за социјална правда и градски планери, обиколки низ разни згради со високи перформанси и интересни дискусии додека присуствуваа на конференција за зелени кариери. Овие настани ги охрабрија стипендистите да го разберат регионот и околните градови на повеќе холистички начин. Еве неколку

Оди до врвот