Меган.Клинкер

За Тоше Мееган Клинкер

Овој автор се уште не пополнети никакви детали.
Досега Мејган Клинкер создаде 13 записи во блогот.

Храна за мисла: Пренасочување на потрошената храна од високото образование

By |2020-05-04T11:20:31-04:00Мај 1st 2020|компостирање, образование, Донација на храна, Остатоци од храна, Работи за рециклирање, Одржливост, Некатегоризирано, Пренасочување на отпад|

Четириесет проценти од храната во Америка е потрошена; сепак дури и додека фрламе храна за јадење, секој осми Американец останува храна небезбедна. Оваа разлика помеѓу достапноста на ресурсите и потребата е важна сега повеќе од кога било. Со панемијата COVID-19 што го зафаќа светот, многу даватели на услуги за храна се наоѓаат остатоци од вишок храна

Стадо до поволни цени на EcoBuilding: Изградете кокошарник [за чип]!

By |2020-04-25T09:00:37-04:00Април 24th, 2020|изградба, Креативна повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано|

Сите се чувствувавме соработувано во последно време. За некои луѓе, ова значи да го поминете целиот ден на твитање, но во нашата продавница за повторна употреба, EcoBuilding поволни цени, клиентите се жалеа на материјали за да градат кокошарници! Одгледувањето кокошки е одличен начин да се добијат свежи јајца, да се научат децата за тоа од каде потекнува нашата храна и да се вклучиме

Денот на планетата Земја слави 50 години!

By |2020-04-22T08:17:51-04:00Април 22nd, 2020|Климатските промени, Месец на Земјата, образование, Енергетска ефикасност, Рециклирање, Обновлива енергија, Одржливост|

Оваа година, на 22 април 2020 година, се одбележува 50-годишнината од Денот на планетата Земја! Првиот официјален Ден на планетата Земја се одржа во 1970 година, кога 22 милиони Американци учествуваа на митинзи, маршеви и едукативни програми за застапување за чист воздух, земја и вода. Оттогаш, Денот на планетата Земја прераснува во глобална прослава за подигнување на свеста за еколошките проблеми

5 совети за заштеда на енергија дома

By |2020-04-22T12:41:39-04:00Април 10th, 2020|Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Одржливост|

Поминувајќи повеќе време дома може да предизвика скок на сметките за комунални услуги. Научете како да заштедите енергија и да го одржувате вашиот паричник среќен следејќи ги овие пет совети: # 1: Имајте момент на сијалица Лесно е да заборавите да ги исклучувате светлата кога сте дома цел ден, но да ги исклучите светлата што не ги користите

Градење подобро со повратени материјали: Приказна за клиентите

By |2020-04-03T13:22:47-04:00Април 3rd, 2020|Архитектура, Згради, изградба, EcoBuilding поволни цени, Домашни енергетски оценки, Повторно користени градежни материјали, Одржливост, Пренасочување на отпад|

Ридовите се тивки и прашина од снег, а намотката со нечистотија од ликвидација води кон дом полуграден во ридот. Овој дом, изграден и сопственост на ејмс Мур, е одржливо дизајниран и содржи многу пронајдени откритија од EcoBuilding Bargains, најголемата продавница за градежни материјали во Нова Англија. Како редовен посетител на

Оди до врвот