Лари.Даниеле

За Тоше Лери Даниеле

Овој автор се уште не пополнети никакви детали.
Досега Лери Даниеле создаде 13 записи во блогот.

Добитник на наградата за 2019 година: Венди Пенер

By |2019-06-11T11:35:12-04:00Јуни 11th, 2019|Примател на наградата Алан и Лора|

Пеннер е претседател на Комитетот Вилијамстаун КООЛ (Спуштање на СО2) и активно е ангажиран како член од 2005 година. На Комитетот, Пенер соработуваше со основното училиште Вилијамстаун, регионалното средно училиште Маунт Грејлок и Центарот за екотехнологија за спроведување теренски активности и едукација на учениците и нивните семејства во врска со енергетската ефикасност и обновливите извори

Добитник на наградата за 2015 година: ietулиет Хас

By |2019-08-05T12:06:39-04:00Април 8th, 2019|Примател на наградата Алан и Лора|

Ietулиет Хас Длабока посветеност на заштитата на нејзината локална околина и заедница и донесе на ietулиет Хас од Егремонт инаугуративниот центар на Екотехнологијата Алан Силверстејн и Лора Дубестер за еколошко лидерство во заедницата. Ietулиет, која работи како директор на Одборот за здравство на Егремонт и координатор за одржливост на Егремонт, ја доби наградата на

Добитник на награда за 2016 година: Лорен Стивенс

By |2019-04-08T15:54:26-04:00Април 8th, 2019|Примател на наградата Алан и Лора|

Лорен Стивенс работеше повеќе од три децении за да ја заштити и подигне свеста за нашето локално опкружување. Лорен ја започна својата кариера како едукатор, предавајќи англиски и еколошки студии на колеџот Вилијамс. Тој го основаше Здружението за сливно подрачје на реката Хоосиќ во 1986 година и служеше во неговиот одбор на директори уште од неговото основање, како и многу

Добитник на наградата за 2017 година: Питер Хофман

By |2019-04-08T15:53:44-04:00Април 8th, 2019|Примател на наградата Алан и Лора|

Претседавачите на Питер Хофман на Комитетот на портите во градот Ли Гринер, и е активен член откако тој и неговата сопруга Филис се преселија во Беркширс кон крајот на 2013 година. Комитетот на портите на Ли Гринер - до декември 2016 година наречен Комитет за рециклирање на Ли - води напори да му помогнат на градот да стане еколошки,

Добитник на награда за 2018 година: Зелен тим на колеџот во заедницата Беркшир

By |2019-04-09T10:22:28-04:00Април 8th, 2019|Примател на наградата Алан и Лора|

Зелениот тим на колеџот во заедницата Беркшир ги координира напорите да се намали стапката на јаглерод во колеџот, да се одржуваат одржливи практики, да се бараат средства за спроведување на иницијативи и да се координираат овие напори со други колеџи. Комитетот на Зелениот тим ги води напорите да му помогне на колеџот да стане еколошки, одржлив и привлечен за жителите, посетителите и идните генерации. БКЦ има

Оди до врвот