Aredаред. Шејн

За Тоше Aredаред Шин

Овој автор се уште не пополнети никакви детали.
Досега aredеред Шин создаде 14 записи во блогот.

2021 година Самит на системот за храна на УРИ

By |2021-04-29T15:36:41-04:00Април 29th, 2021|Некатегоризирано|

CET неодамна соработуваше со Универзитетот во Рода Ајленд за создавање и емитување на веб-семинар фокусиран на деловниот случај за намалување, спасување и рециклирање на потрошената храна. Вебинарот беше модериран од претставникот на Стратешката служба на CET, Корјана Мансел, и вклучуваше членови на ресторанот и заедницата за обновување храна на Островот Род, како и

Зависност од тревник во Америка

By |2021-04-26T16:49:51-04:00Април 26th, 2021|Климатските промени, компостирање, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Одржливост, Некатегоризирано|

Ах пролет! После долга, студена зима, конечно станува доволно убаво да излезете од нашите куќи без палто, ракавици, капа, ансамбли на шалови што многу од нас ги знаат премногу добро. Пролетта е време за прошетки, излети и спортови на отворено, а за многу Американци, време е и да се пробие тревата

Енергетски ефикасен туш

By |2021-03-25T08:39:00-04:00Март 24th, 2021|Згради, Енергетска ефикасност, Заштеда на енергија, Зелена за домови, Одржливост|

Hotешките тушеви се одлични. Тие можат да ги измијат дури и најлошите денови и да ве остават пријатно и освежено. Но, топлите тушеви можат да бидат и расипнички. Околу 20% од енергијата на домаќинствата се троши за загревање на водата, а голем процент од тоа се користи под туш. Секој може да заштеди топла вода - и

5 совети за намалување на отпадот додека купувате намирници!

By |2021-03-10T12:02:17-05:00Март 10th, 2021|Некатегоризирано, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Во САД беа генерирани над 292 милиони тони комунален цврст отпад во 2018 година. 28% од овој отпад потекнуваше од контејнери и амбалажи, а голем процент од тие амбалажи доаѓаа од купување намирници. Прочитај повеќе "

Градење на одржлива иднина

By |2021-03-08T12:24:36-05:00Март 2nd, 2021|Архитектура, Згради, Климатските промени, изградба, Енергетска ефикасност, Инженеринг, Зелена градба, Зелена за домови, Домашни енергетски оценки, ЛИД, Нов градежен тим, Повторно користени градежни материјали, Некатегоризирано, Webinar|

Овој пост на блогот е преглед на нашиот неодамнешен виртуелен настан „Градење на одржлива иднина“. Снимка за настанот може да се најде на дното на оваа страница. Прочитај повеќе "

Оди до врвот