За Тоше Фатин Чадхури

Овој автор се уште не пополнети никакви детали.
Досега Фатин Чадхури создаде 2 запис на блогот.

Отпад свесен и чиста убавина

By |2021-09-28T13:20:54-04:00Септември 23rd, 2021|Рециклирање, Одржливост, Пренасочување на отпад, нула отпад|

Купувајте чисто! Како некој што ја сака модата и убавината, ја разбирам привлечноста на козметиката и другите производи за лична нега. Сепак, очигледно е дека постојат две очигледни проблеми кога станува збор за производи за убавина - отпадот до кој тие водат и употребата на нездрави состојки во формулите на производи. Можеби се прашувате- нели таму

Научете како да економирате!

By |2021-09-15T09:27:20-04:00Септември 9th, 2021|Рециклирање, Одржливост, Пренасочување на отпад|

  Штедлив паметен! Сјајот на прстенот се рефлектира во нејзините очи. Јутјуберка гестикулира огромен куп облека на нејзиниот кревет. Шансите се дека облеката е сосема нова, направена со слабост и ќе се упати кон едно место: депонијата. Овој проблем е опфатен со терминот текстилен отпад. Текстилниот отпад е

Оди до врвот