Центар за еко-технологија

За Тоше Центар за еко-технологија

Овој автор се уште не пополнети никакви детали.
Досега Центарот за Екотехнологија создаде 335 записи во блогот.

Кристина Бикслер – главен оперативен директор

By |2022-05-25T20:45:15-04:00Мај 25th, 2022|Лидерство|

Кристина Бикслер, главен оперативен директор, се приклучи на CET во 2021 година како член на Тимот за иновации кој обезбедува решенија за декарбонизација на низа теми, вклучувајќи отпад, енергија и сметководство за јаглерод. Како КОО, Кристина се фокусира на изнаоѓање на ефикасност и барање можности за иновации и подобрување на процесите. Нејзиниот пристап вклучува искористување на технологијата за насочување на оперативните процеси, поттикнување

Фаќање чекор со Еко -соработници - тогаш и сега

By |2021-09-15T09:35:51-04:00Септември 1st, 2021|Еко -соработници, Вести|

Секоја година од 2012 година, дипломираните Еко -соработници тргнаа кон возбудливи можности во различни области. За да дознаете што беа нашите Еко-соработници 2020-2021 година, Озет и aredаред, прочитајте! Каде се тие сега? Aredаред Шејн Беше одлично да се израмни со aredаред Шаин. Тој ја предводеше нашата програма за виртуелна комуникација и работеше напорно за да

10 начини да го прославиме Денот на планетата Земја!

By |2022-02-14T12:53:15-05:00Април 21st, 2021|Месец на Земјата|

Денес се одбележува 51-годишнина од Денот на планетата Земја! Првиот официјален Ден на планетата Земја се одржа во 1970 година кога 22 милиони Американци учествуваа на митинзи, маршеви и едукативни програми за застапување за чист воздух, земја и вода. Оттогаш, Денот на планетата Земја прераснува во глобална прослава за подигнување на свеста за еколошките проблеми и охрабрување на позитивните

2020/2021 Награда Алан и Лаура Награда за еколошко лидерство

By |2022-02-14T14:33:37-05:00Април 14th, 2021|Награда Алан и Лора, Примател на наградата Алан и Лора, Соопштение за медиумите|

* За непосредно ослободување * Контакт: Majон Мајеркак, претседател на Центар за Екотехнологија, 413.695.4825 заработен свеж пазар на Гвидо Центар за локална награда за еколошка лидерство на Екотехнологија, Свеж пазар на Гвидо ја освои наградата Алан Силверстејн и Лора Дубестер за еколошко лидерство во заедницата за животна средина 2020/2021 4/13 / 21 м-р Питсфилд - Свежиот пазар на Гвидо ги доби наградите Алан Силверстејн и Лора Дубестер за 2020/2021 година

Добитник на наградата 2020-2021 година: Свеж пазар на Гвидо

By |2021-04-14T09:11:41-04:00Април 14th, 2021|Примател на наградата Алан и Лора|

Гвидо покажа неверојатно водство во животната средина во заедницата: ограничување на пластика за една употреба, инвестирање во енергетска ефикасност и обновлива енергија и извори од локални фарми. Гвидо инвестираше и во систем кој меле отпад од храна со употреба на мелница за сервисирање храна со индивидуална индустрија. Отпадот од храна се претвора во кашеста маса богата со енергија и се транспортира во објект за анаеробно варење

Оди до врвот