Програмата EcoFellowship

Апликациите за Програмата за EcoFellowship 2022-2023 се сега затворени.

Програмата EcoFellowship е 11-месечна платена позиција за работа со персоналот на CET и другите EcoFellows за извршување на низа активности поврзани со иницијативи за климатски акции и едукативно програмирање. 

EcoFellows ги поддржуваат иницијативите на CET да им помогнат на жителите, студентите, институциите и деловните субјекти низ целиот регион во тековните програми за енергетска ефикасност, услуги за домашна енергија, обновлива енергија и намалување на отпадот преку рециклирање, повторна употреба и компостирање. 

EcoFellowship е а Далечински управувач позиција, со можност за опционална лична работа во зависност од безбедносните упатства.

За програмата и процесот на аплицирање

На СЕТ правиме зелена смисла. Како EcoFellow, ни помагате да создадеме мерливо влијание. EcoFellows работат меѓу-организациски, со специфичен фокус на информирање и ангажман во заедницата, комуникации и нашата продавница за рекламирани материјали на EcoBuilding Bargains. EcoFellowship е Далечински управувач позиција, со лична работа по избор, во зависност од упатствата на ЦДЦ.

Процес на примена:

  • Започнуваме да прифаќаме апликации во јануари. Апликациите се прифаќаат директно преку нашите страница за кариери.
  • Кандидатите доставуваат мотивационо писмо, биографија и примерок за пишување од 200 фунти.
  • Избраните кандидати имаат кратко информативно интервју и преглед, проследено со интервју со комисијата за вработување.

Професионален развој:

  • Двонеделна ориентација
  • Месечни можности за професионален развој
  • Можност да присуствувате на конференции
  • Вмрежување и развој на кариера

Плата и придобивки на EcoFellowship:

EcoFellowship плаќа 17 долари на час за 40 часа неделно (за времетраењето на програмата) како основна стапка, со прилагодувања за трошоците за живот во зависност од локацијата, со дополнителен бонус од 2,000 УСД по завршувањето на програмата. Придобивките вклучуваат: здравствено осигурување; платено боледување, одмор и годишен одмор; 403 (б); залихи и надоместок на километражата, како и план за надомест на мобилен телефон.

„Благодарен сум на CET и имам искуство со Еко -стипендија. Беше толку корисно да се има солидно разбирање за комуникациите и графичкиот дизајн во мојата сегашна улога. Исто така, сакам колку е близу мојата група EcoFellow! Сите ние 5 се фаќаме на секои неколку месеци и беше корисно, и сега и за време на нашата стипендија, да имаме група врсници кои се поддржуваат меѓусебно не само во нашиот личен живот, туку и додека ја прошируваат кариерата и ги преземаат следните чекори во нашите животи."

Ализа Херен, Еко -соработник '17

„За разлика од традиционалните позиции на почетно ниво, добивам можност да работам на влијателни проекти одблизу и детално. Транспарентната и охрабрувачка средина во CET ми овозможи да ја разберам вредноста на заедничката заедница и добро вмрежена “.

Морган Ланер, Еко -соработник '19

„Оваа стипендија има многу можности што ми овозможија да разберам што сакам да правам со моето образование и идна кариера. Најголемото нешто за стипендијата е како тоа трае една година. Ако одлучам да ја продолжам кариерата во околината, не само што имам професионално искуство, туку стекнав нови вештини и неизмерно го зголемив мојот професионален развој. Целото искуство да се биде еко -соработник е уникатно, привлечно и пред с amazing неверојатно! “

Jonонатан Руиз, Еко -соработник '19

„Кога излегов од факултет, мислам дека е невообичаено да се најде работа каде што сте вклучени во толку различни работни искуства и каде вашите цели и интереси се посветуваат толку внимателно. Еко -стипендијата е прекрасна транзиција помеѓу колеџ и кариера, и ни е дадена совршена комбинација на насоки и индивидуална сопственост на работата што ја работиме. Секој во CET навистина се грижи за нашиот раст и како еколози и како човечки суштества “.

Беки Калиш, Еко -соработник '19

„Можностите за професионален развој и насоки за кариера ја разликуваат Еко -стипендија од секоја редовна работа, исто како што нивото на работа на кое им се верува на Еко -соработниците го издвојува од типичното практикантство. Да се ​​биде Еко -соработник значи да имате систем за поддршка на персонал од CET околу вас, кој е решен да ви помогне да станете лидер во областа на животната средина “.

Мет Бродер , Еко -соработник '17

„Оваа стипендија беше полна со наградувачки искуства, од денови на професионален развој до презентации, од смеење со соработници до денови на конференции. Како Еко -соработници, постојано постигнувавме нови вештини, изложени на можности за вмрежување и добредојдени од колегите “.

Кориана Менсел , Еко -соработник '16

„Стипендијата е неверојатна можност да научите повеќе за енергетска ефикасност, намалување на отпадот и други работи поврзани со одржливост, истовремено усовршувајќи ги професионалните вештини и искуство. Стипендијата е единствена по тоа што нуди голема рамнотежа помеѓу автономно работење со полно работно време и стекнување поголем увид и ми овозможува да истражувам за што сум страстен во областа на животната средина. Додека работев заедно со некои неверојатно поддржувачки и сочувствителни соработници! “

Озет Остроу , Еко -соработник '21

„Оваа стипендија ми постави стандард за тоа како треба да функционираат работните средини; секој е kindубезен, корисен, поддржувачки и не осудува, додека во исто време произведува работа ефикасно и професионално. Ретко е да ми се верува со толкава одговорност во почетна работа, па затоа да ја имам таа привилегија во CET ми помогна да растем и лично и професионално “.

Оливија Хорвиц, Еко -соработник '19

„Позицијата EcoFellowship е одлична транзиција помеѓу колеџ и кариера и продолжувам да учам и да растем секој ден. Персоналот во CET е пријателски, корисен и вреден, и јас навистина уживам во мојата работа во CET. Неверојатно сум благодарен за искуството што направи мерливо влијание врз заедницата околу мене… “

Ејвори Крос, Еко -соработник '18

„Навистина не можев да побарам подобар прв чекор во мојата кариера веднаш по завршувањето на факултетот. CET ми даде неверојатна рамнотежа на одговорност и влијание заедно со менторство и обука “.

Вин Костантини , Еко -соработник '17

„Оваа платена, 10-месечна програма е одличен начин за стекнување вредни вештини и искуство поврзани со енергетска ефикасност, зачувување на ресурсите и одржливост, како и насоки во планирањето на кариерата и професионалниот развој“.

Бритни Топел, Еко -соработник '16

„Оваа Еко -стипендија ми овозможи да создадам мое искуство и навистина да го скројам според моите интереси. CET навистина се грижи за она што н are интересира и ни помага да ги постигнеме тие цели “.

Наташа Нурјадин, Еко -соработник '19

„Еко -стипендијата е таква единствена можност во споредба со другите работни места или практиканти, бидејќи ни е дадена голема одговорност и со високи очекувања, а исто така и насоки и поддршка додека учиме нови вештини. Се чувствувам многу среќно што сум дел од таква неверојатна програма! “

Кјара Фавалоро, Еко -соработник '17

„Еко-стипендијата е можност еднаш во животот што ви дава одговорност за работа со полно работно време и слобода да ги истражувате вашите интереси за кариера. Тоа беше неверојатна точка за скок за мојата кариера и ми даде пристап до цела мрежа луѓе кои ми помогнаа на тој пат. Дефинитивно не би бил таму каде што сум денес без програмата Еко -стипендија! “

Брајан Премо, Еко -соработник '20

„Се приклучив на Еко -стипендијата за да бидам изложена на нови кариери во одржливост и да стекнам вештини што ми требаат за да продолжам напред ... Ако вашата цел е да бидете иден лидер во животната средина, Еко -стипендијата е одличен отскочен штанд за да ја катализирате вашата кариера!“

Врба Кон, Еко -соработник '18

EcoFellowship алумни

EcoFellows работат низ целата земја во различни позиции. Еве каде завршија само неколку.

1

Кеси Роџерс '22

1
1

Озет Остроу '21

1
1

Aredаред Шин '21

1
1

Моли Занает '20

1
1

Белен Родригез '20

1
1

Брајан Премо '20

1
1

Мееган Клинкер '20

1
1

Jonонатан Руиз '19

1
1

Наташа Нурјадин '19

1
1

Морган Ланер '19

1
1

Шелби Куенцли '18

1
1

Вин Костантини '17

1
1

Дијана Васкез '16

1
1

Келси Колпитс '16

1
1

Клер Гернер '16

1
1

Enени Голдберг '15

1
1

Нејтан Шулер '15

1
1

Сара Хеберт '14

1
1

Хедер Мерхи-Метјус '14

1
1

Кетилин Цукада '13

1

Ви благодариме на нашите дарежливи поддржувачи: