CET неодамна соработуваше со Универзитетот во Рода Ајленд за создавање и емитување на веб-семинар фокусиран на деловниот случај за намалување, спасување и рециклирање на потрошената храна. Вебинарот беше модериран од претставникот на Стратешката служба на CET Корјана Мансел и вклучуваше членови на ресторанот и заедницата за обновување храна на Островот Род, како и презентација за стратегијата и ресурсите за спречена храна на потрошената храна од CET од страна на специјалистот за животна средина Аби Масаро. Прочитајте повеќе за овој возбудлив веб-семинар овде, и проверете го снимањето на веб-списание подолу!

2021 Самит на системот за храна РИ: Намалување, спасување и рециклирање на отпад од храна

0: 06: 40 Аби Масаро зборува за пристапот на CET кон намалување на потрошената храна

0: 39: 15 Слушнете од Кристофер Бендер за неговите ресторани Stoneacre во portупорт, РИ и како CET ги поддржа нивните цели за одржливост

0: 54: 45 Дознајте за проектот Елисеј

0: 48: 12 и работата што ја прави CET за нивна поддршка

1: 16: 45 Дознајте за тоа како операција за спасување храна може да и помогне на вашата крајна линија

1: 24: 10 Завршни забелешки