Почетна2022-04-01T12:41:31-04:00

Заштедете пари, зголемете го здравјето и удобноста на вашиот дом,
и помогнете на вашиот бизнис да се претстави подобро.

Контактирајте не денес!

Бизнисите

Можеме да помогнеме во идентификувањето на најголемите можности за заштеда на трошоците додека ги подобруваме еколошките перформанси. 

Научи повеќе!

Сопственици на домови

Составивме неколку корисни ресурси за да можете да започнете да заштедувате пари и природни ресурси веднаш од удобноста на вашиот дом.

Научи повеќе!

Изведувачи

Можеме да ви помогнеме да интегрирате практични градежни практики со високи перформанси за време на градењето, зголемувајќи ги енергетските перформанси на домот.

Научи повеќе!

Прочитајте го нашиот блог

Прочитајте го нашиот блог за совети, техники и новости за одржливи решенија.

Научи повеќе!

Нашите влијанија на мисијата во 2020 година

0
Број на куќи што може да се извадат од мрежата за една година поради заштеда на енергија
0
Број на автомобили што би можеле да бидат извадени од патот поради намалена емисија на јаглерод
0
Број на контејнери што би можеле да ги наполниме со отпадот што го намаливме
$0
Количината на животна енергија и заштеди на отпад произведени за жителите и сопствениците на деловни активности
0
Број на луѓе на кои им служевме во нашата заедница

Гледајте видеа за некои од нашите неодамнешни работи

Хотелот Ленокс
Пренасочување на потрошена храна

Лајден Вудс
Ефикасно ефикасно домување

Табела за печење на баба
Обновени градежни материјали

Што велат нашите клиенти

"CET ја изврши мојата прва домашна ревизија на енергија во 1970-тите години на минатиот век, и оттогаш нивните програми ми заштедија пари и ми го намалија влијанието врз животната средина. Сега, преку Соларен пристап, ќе имам мала или никаква сметка за струја плус пониски трошоци за греење и дополнителен бонус за климатизација. Ова е прва програма што навистина ми донесе одлична смисла финансиски. Благодарение на попустите и стимулациите, ќе го поседувам целиот систем за помалку од она што би го потрошил на топлина и електрична енергија, ако не го инсталирав."

Ник Нојс, клиент за соларен пристап

"Центарот за екотехнологија работи огромна работа соработувајќи со деловните субјекти за да обезбеди опции за рециклирање за да им каже што можат да направат за да бидат сигурни дека ги користат не само еколошките, туку и економските предности на рециклирањето ... тие се многу проактивни и кориснички пријателска организација."

Комесарот на MassDEP, Марти Сууберг

"CET и помогна на Супер четка да се движи низ програмата за енергетски стимулации на MassSave, што резултираше со попуст од 45,000 американски долари за проектот. Проектот е добар за компанијата, нивните вработени и економското здравје на Масачусетс."

Фил Барлоу, продажба и инженерство во МекКормик Алум копродукции, клиент за комерцијална енергетска ефикасност

Донирајте во Центарот за еко-технологија

лекција за компост
се отвора во нов прозорецНаправете подарок денес!

Како непрофитна 501 (в) (3), CET работи со партнери низ целиот регион за да помогне во трансформација на начинот на кој живееме и работиме за подобра заедница, економија и животна средина - сега и за во иднина. Можете да помогнете со тоа што денес ќе направите подарок што може да се намали данок. Вашата донација ги поддржува нашите напори за информирање и едукација, помагајќи ни да направиме зелена смисла за повеќе луѓе.

Најнови вести

Прочитајте го нашиот блог за совети, техники и новости за одржливи решенија.

Одредби за радиус во законите за отстранување на отпадот од храна

Септември 22nd, 2022|

Помеѓу деветте американски држави кои го усвоија комерцијалниот закон за отстранување на отпадот од храна, пет вклучуваат одредби за радиус. Бизнисите кои генерираат залудно потрошена храна се предмет

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СИТЕ ЧЛЕНИ

настани

Центар за партнери во Екотехнологија

1

Благодарам на многу наши партнери од регионот и пошироко кои ја овозможуваат оваа работа.

Возбудени сме што ќе ви помогнеме да пронајдете решенија за заштеда на енергија и намалување на отпадот.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Оди до врвот